Welkom!
Waar ligt Winterswijk? Kun je Urk aanwijzen op de kaart? Deze website is bedoeld om de kennis van Nederlandse plaatsen te oefenen: provincies, steden, snelwegen, wateren, heuvels, parken en polders, van de A1 tot de Zuidplaspolder. Voor iedereen die zijn of haar kennis van Nederland wil testen of bijspijkeren.

Klikken op kleine schermen
Deze website is geschikt gemaakt voor computers, tablets en smartphones. Heb je moeite met het juist aanklikken op aanraakschermen? Gebruik dan een stylus pen.

Cito Basislijst Topografie
In een aantal quizzen wordt geoefend met de aardrijkskundige namen uit de Cito Basislijst Topografie: 12 provincies, hoofdsteden, waddeneilanden, wateren en plaatsen in Noord-, Zuid-, West- en Midden-Nederland. De overige quizzen bevatten ook termen die niet op deze lijst voorkomen.
Meer oefenen met de Cito Basislijst Topografie? Op de website Topo Basis kunnen Šlle termen geoefend worden, waaronder werelddelen, hoofdsteden en landen in Europa, AziŽ en Afrika.

Geobas lesstof
In de quizzen met de afzonderlijke provincies wordt geoefend met de plaatsnamen uit de aardrijkskundemethode Geobas van Noordhoff Uitgevers, aangevuld met de termen van de Cito Basislijst Topografie.

Bronvermelding
Gegevens over Nederlandse plaatsen en namen zijn ontleend aan Wikipedia en de Bosatlas. Bij de spelling van aardrijkskundige namen is de Taalunie leidend geweest.

Uitgever
Topo Wereld is een uitgave van EastDock Media in Amsterdam.

Contact
Feedback wordt op prijs gesteld via: info@topografie-nederland.nl


Meer topografie websites
topo basis
Topo Basis
Oefenen met de 300 termen van de CITO basistopografielijst: Nederland, Europa en de rest van de wereld.
toporopa
Toporopa
Vergroot je kennis van Europa met quizzen over landen, de EU, monarchieŽn, havens, rivieren, bergketens en meer.
topografie wereld
Topo Wereld
Leer de wereld kennen met uitdagende aardrijkskunde quizzen over Šlle landen, hoofdsteden en vlaggen van de wereld.
topo vmbo
Topo VMBO
Lesmateriaal voor het centraal examen aardrijkskunde VMBO voor de leerwegen BB, KB, GL en TL.